SPORT THERAPIE


In onze praktijk worden veel sportblessures behandeld bij mensen uit verschillende sporttakken en van verschillende niveaus (zowel competitief als recreatief). De behandeling bestaat meestal uit oefentherapie en stretching, al dan niet in combinatie met kinesiotaping.

Elke sporter krijgt een sportspecifiek revalidatieschema zodat hij zo snel mogelijk op een veilige manier zijn sport terug kan beoefenen. Het lichaam wordt opnieuw voorbereid op de sportspecifieke belasting die eigen is aan de beoefende sport.

Het is belangrijk dat de sporter opnieuw zijn kracht kan herwinnen en dat de zwakkere punten van het lichaam worden opgetraind. Daarom dient een blessure zo snel mogelijk te worden behandeld om verdere problemen te voorkomen.

De juiste grip op uw tennisracket, de juiste manier om op te warmen, sport- of bewegingsadvies voor chronisch zieken of mensen met een beperking, uw kinesist adviseert steeds met kennis van zaken!

Bovendien krijgt men, indien gewenst, een aangepast oefenschema mee naar huis om verder te trainen en blessures in de toekomst te voorkomen.